GÖTEBORG

Manifestation till minne av de spanienfrivilliga
Den 1 maj 2011 kl. 11:00 Masthuggstorget, Göteborg

Göteborgs LS årliga första majdemonstration
Organisera dig! Ta makten på jobbet!
Samling på Masthuggstorget kl 12.30.

JÖNKÖPING

För ett rödsvart första maj
10.00 – Förstamaj-frukost på Kulturhuset, Tändsticksområdet.
14.00 – Demonstration! Den obligatoriska avgången från Hovrättstorget kl 14, så samling 13.30 kan vara på sin plats!
ca 15.00 – Vi avrundar demonstrationen med att avsluta den framför Kulturhuset där vi kryddar med prima tal, mera mat och live-sång/musik.

LUND

Revolutionär första maj Lund. ”Osäkra arbeten – osäkrade arbetare”
Kl 15.00 på Knut den Stores torg, alltså det torget precis över från tågstationen. Väl mött!

Osäkra anställningar, 24-timmars jour, arbetare som tvingas stämpla ut när det är få kunder och stämpla in igen när det kommer fler, utbrända 21-åringar. Det är inte isolerat till The Phone House, i den moderna kapitalismen är vi arbetare osäkrade och utbytbara. Särskilt ungdomar. Dagens unga är den första generationen som förväntas få det sämre än sina föräldrar.

Förr var man i Sverige i alla avseenden friskare ju yngre man var, men idag är det fler ungdomar som drabbas av olika stressymptom. Det är något som gäller för hela den arbetsföra befolkningen. Bland pensionärer däremot, människor utanför arbetsmarknaden, blir hälsan bättre. Den stigande psykiska ohälsan är alltså direkt arbetsrelaterad.

Antalet heltidsanställda minskar. Genom att anställa oss på bara enstaka timmar kan företagen försäkra sig om att vi är så beroende av timmarna att vi inte kan tacka nej när de ringer. Antalet tidsbegränsade anställningar har även de ökat. På så sätt kan de hålla oss osäkra och se till att vi inte vågar säga ifrån mot orimliga arbetsvillkor, för vem vågar ta strid för sina rättigheter när man kan bli sparkad dagen efter och få hela sin ekonomi förstörd? Detta i kombination med den höga arbetslösheten, kan de även försäkra sig om att direkt få in nya arbetare om de sparkar någon.

Den politiska eliten kallar det flexibilitet, vi kallar det otrygghet.

Men vi behöver inte bli deprimerade och hoppas på ett bättre liv efter döden, vi kan göra motstånd här och nu! Ända sedan arbetarklassen formerades har vi arbetare organiserat och kämpat tillsammans. Vi har snackat ihop oss, strejkat, ockuperat, blockerat, startat upplopp, och tagit strid för ett människovärdigt liv!

Första maj är arbetarrörelsens internationella helgdag, en dag då vi demonstrerar tillsammans och visar att vi tänker fortsätta kämpa tills den dagen vi har ett samhälle byggt efter våra behov och inte chefer och politikers. Varje arbetsplats är en diktatur; och precis som de arbetare som tillsammans trotsar statens våldsapparat och just nu skakar om hela Nordafrika för att störta sina diktaturer, kan vi arbetare i Sverige störta våra chefer och ta makten över våra liv!

I år demonstrerar vi tillsammans under parollen ” Osäkra arbeten – Osäkrade arbetare”. Väl mött på revolutionär första maj i Lund!

Arrangörer: Första Linjen, India Däck, Solidaritetsfonden, Smålands Nation, Syndikalistiska Ungdomsförbundet Lund, Virvelvinden.

MALMÖ

Revolutionär 1 maj: Malmö är inte ert att sälja!
Första maj är arbetarklassens dag, vår dag. Den är tillägnad vårt motstånd och våra kamper.

Då samlas vi för att adressera frågor som berör vår vardag men är även en dag då vi visar vår styrka genom antal. Världen över demonstrerar vi för att göra våra egna och varandras röster hörda. För det är inte bara vi i Malmö som demonstrerar.

Trots att det är vi, arbetarklassen, som bygger och upprätthåller samhället ligger makten i händerna på den överklass som profiterar på vårt arbete.

Rätten till sjukvård, utbildning, barnomsorg, apotek och tandvård är inte längre någon självklarhet i dagens samhälle.

Privatiseringens intrång i vårt välfärdssamhälle, utesluter oss från tillgång till vård och omsorg, vi som inte har ekonomiska eller sociala förutsättningar blir utan. Politiker säljer ut vår rätt till sjukvård och utbildning till privata aktörer, som försämrar arbetsvillkoren för de anställda och kvalitén på det alla ska ha rätt till.

Allt för länge har de som säger sig äga staden gjort den till en plats som lämnar oss utanför.

Ansvariga är de politiker som prioriterar stadens image genom att satsa på att få hit köpstarka aktörer till deras skrytprojekt, och tränger ut oss invånare som lever och arbetar här – vi som får staden att gå runt.

Vi vägrar låta oss splittras.
Etnicitet, kön, sexualitet; våra olika erfarenheter hindrar oss inte från att stå enade.
Tillsammans och med solidaritet kämpar vi för ett klasslöst samhälle.

Det är vi som är Malmö, och på 1 maj går vi ut och demonstrerar för att ta tillbaka de utrymmen som är våra.

Möllevångstorget 15.00

Arrangörer: Förbundet Allt åt Alla, Glassfabriken, IMET, Mangla, Malmö LS, Revolutionär Ungdom, SUF Malmö, Transkamp & Utkanten.

STOCKHOLM

Välkommen till det anarkistiska första majfirandet i Stockholm 2011
Den senaste tiden så har vi sett revolutioner, revolter och uppror i många länder och platser runt om på jorden. Därför är temat för årets anarkistiska 1 majfirande världsrevolutionen! Alla torg är Tahrir!

09:30 den 1:a maj samlas vi därför på Södermalmstorg för att lyssna på tal och musik. Huvudtalare blir en av de svenska aktivister som åkte ner till Kairo under den egyptiska revolutionen för att överlämna den sjukvårdsutrustning till revolutionärerna som vi här i Sverige hade hjälpts åt att samla ihop pengar till.

Som ni kanske märkt så är samlingsplatsen annorlunda mot tidigare år. Det innebär att vi kan koncentrera oss på vårt eget program och lyssna på anarkistiska talare och musik. För de som ändå vill hedra de Spanienfrivilliga så startar manifestationen för dem redan kl.09:00 så man hinner vara med ett tag där också.

I övrigt så är inget förändrat, samlingstiden och marschvägen kommer vara den samma för anarkistdemonstrationen. De som vill gå med oss till Sergels Torg men av någon anledning kommer sent bör veta att vi planerar att lämna Södermalmstorg redan 10:15.

Anarkistisk 1 maj 2011
Världsrevolutionen är här! Alla torg är Tahrir!

Samling: 09:30
Plats: Södermalmstorg
Avmarsch: 10:15

Syndikalistiskt första maj
På arbetarklassens högtidsdag så kommer syndikalisterna att fira som sig bör! På Sergels torg samlas vi klockan 11.00 för att lyssna på tal och mingla runt, och sen är det avmarsch mot Stortorget i gamla stan där det bjuds på musik, allsång och tal. Alla fackföreningsvänner är välkomna!

Parollen för första maj i år är ”Arbetsplatskamp är alltid rätt”.

Sillunchen på Kafé 44
På Första Maj går den traditionsenliga Sillunchen av stapeln på Kafé 44. Vi öppnar dörrarna kl 13 och har öppet till kl 17, då vi stänger och rekommenderar BrandArbetaren-festen (se ovan), dit de flesta av oss själva kommer gå, när vi väl har städat upp efter våra kära gäster.

Vi kommer att servera vegansk irr-sill och konventionell fisk-sill, med potatis och tillbehör. Det kommer även att finnas traditionsenlig dricka av olika typer att inmundiga.

Vi vill påpeka att det inte går att komma in före kl 13! Detta då de flesta av Sillunchens besökare kommer ifrån Sthlm LS av SAC’s Första Maj-demonstration, och vi vill inte att de som gått i det tåget ska stängas ute från Sillunchen.

Bokhandeln INFo kommer såklart som vanligt ha öppet i lokalerna, utöver det bokbord vi kommer att ha på Stortorget i anslutning till Sthlm LS av SAC’s Första Maj-demonstration.

Första maj-festa med Arbetaren och Brand
Boulehallen, Närkesgatan 6, Stockholm

Radikala katter håller ihop – efter att vi tågat tillsammans festar vi tillsammans! Kom och fira arbetarnas dag tillsammans med Brands och Arbetarens redaktioner på Boulehallen, Södermalm.

Inträde 100 kr, och då ingår tre månaders prenumeration på Arbetaren och ett exemplar av Brands nytrycka och extrafeta första maj-nummer.

På scen:

Molly. Legendarisk Irlandsdoftande skapunk med en vag touch av galenskap.
Darya och Månskensorkestern. Bitterljuvt smäktande tangotoner för krossade hjärtan och sentimentala svärmare.

På golvet:
TIR Performance. Feministiskt motståndskollektiv som hellre skapar problem än löser dem.

På väggarna:
Hop Louie. Antietablissemangskonst med sprängkraft och finess

I baren:
Allt du kan önska och lite till, mellan 16-17 till halva priset.

Ungsyndikalistisk första maj
SUF-klubbarna i Stockholm firar som vanligt första maj med pompa och ståt, först vid La Mano och sedan vidare genom stan tillsammans med SAC.

Men i år vill vi inte att festen tar slut där! När talen och musiken dött ut på Stortorget i Gamla Stan rör oss gemensamt till Vitabergsparken på Söder för att fortsätta firandet.

Vi firar med musik, fanor och röding-gemenskap. Alla är välkomna att dra sitt strå till stacken med picknick, pepp, livemusik, revolution eller vad ni annars kan komma på. Post-demo-peppen räcker hela vägen.

Vi ses på fösta maj! Vi som står när de andra faller.

/Syndikalistiska ungdomsförbundet

UMEÅ

Enad Vänster
Demonstration med Enad Vänster, 13.00.
Samling: Mimers bollplan.
Arr: Umeå LS av SAC, SUF, Arbetarpartiet, Socialistisk Ungdom, Kommunistiska Partiet, RKU, Socialistiska Partiet, Vänsterpartiet, Ung Vänster, VSF

Efterhäng för stora och små
Efter demonstrationståget med Enad Vänster (samling 13.00 på Mimerskolans bollplan) så är du välkommen till samkväm efter demonstrationerna på Folkets Bio.

Det bjuds på fika och trevligt umgänge, sällskapsspel kommer finnas för utlåning, och för de yngsta kommer det att finnas lekhörna, cirkus, tecknad film med mera. Det är naturligtvis gratis inträde.

Preliminärt schema:
16.00 Insläpp. Hembakt fika, tipspromenad, spel till utlåning och bokbord.
17.00 Tecknad klassiker. (Som pga. licensregler inte får namnges här.) En måste-se- film för stora och små.
19.00 Fackklubb 717. En dokumentär om Lagenastriden 2009.
20.30 Cemi Istari. Grand finale med nycirkus/eldshow.
Mer information kommer på Umeå LS hemsida: www.sac.se/LS/Umea

Folkets bio, Gärdesvägen 6, Haga

/ Umeå LS av SAC